Царителі дістався до Пуерто-Ріко і замахнувся на Колумба
Монумент, над яким скульптор працював майже 25 років, встановили в Аресібо.
news-image

У місті Аресібо на півночі Пуерто-Ріко встановили величезну статую мореплавця Христофора Колумба роботи Зураба Церетелі, повідомило агентство Reuters, передає «Є!».

Висота скульптури складає 81,7 м, вона майже вдвічі вище, ніж статуя Свободи в Нью-Йорку (без урахування постаменту) і статуя Христа в Ріо-де-Жанейро. Скульптура складається з 2,5 тис. бронзових і сталевих деталей і 185,8 м² мідних листів. Вага статуї - 6,5 тон.

Церетелі почав роботу над статуєю, названою "Народження Нового Світу", в 1992 році. Вона являє собою фігуру Колумба за кермом корабля "Санта-Марія".

Ця скульптура була створена в парі з іншою, що отримала назву "Народження нової людини" і встановленою в Севільї (Іспанія), звідки Колумб почав свою подорож.

Група місцевих жителів протестувала проти встановлення статуї. На сайті електронних петицій США було зареєстровано звернення про неприпустимість увічнення пам'яті людини, "яка стала символом геноциду корінних жителів Америки". Однак петиція не набрала потрібної кількості голосів.

Читайте також: У Росії продемонстрували проект пам'ятника київському князю Володимиру (фото)