Світ
6 липня 2016
У Каліфорнії чоловік намагався підпалити штаб-квартиру Google, бо був впевнений, що за ним стежать
Як заявив Рауль Діас, він скоїв злочин, тому що вважав, що Google стежить за ним.
news-image

Поліція Каліфорнії заарештувала чоловіка, який намагався скоїти підпал на території штаб-квартири Google в місті Маунтін-В'ю і стріляв по вікнах будівлі. Про це повідомив американський інтернет-портал The Verge, передає «Є!»
За даними правоохоронних органів, 30-річний житель Каліфорнії Рауль Діас вночі 19 травня кинув пляшку із запальною сумішшю в одну з машин, яка була припаркована на стоянці біля штаб-квартири Google. На місці почалася пожежа, проте автомобіль отримав мінімальні пошкодження.
4 червня американець незадовго перед північчю стріляв з пістолета по вікнах будівлі, що належить компанії.Ніхто зі співробітників тоді не постраждав.10 червня Діас облив бензином і підпалив іншу машину Google.
Співробітники правоохоронних органів затримали чоловіка 30 червня. Поліція зупинила його машину недалеко від штаб-квартири компанії в Маунтін-В'ю. У Діаса було виявлено при собі саморобний вибуховий пристрій.
Як говориться в обвинувальному висновку, чоловік в бесідах зі слідчими зізнався, що скоїв зазначені напади на офіс Google і планував нові.

Як заявив Діас співробітникам поліції, він здійснив дані вчинки, так як вважав, що Google стежить за ним, і це викликало його невдоволення, - йдеться в документі.

Діасу інкримінується поки тільки спроба підпалу будівлі компанії, як очікується, незабаром йому пред'являть і інші звинувачення. У звільненні під заставу йому відмовлено.
Представники Google не відповіли на прохання прокоментувати подію.

Читайте також: Барак Обама публічно заспівав для дочки «Happy Birthday» (відео)