Світ
7 липня 2016
Зять Дональда Трампа виявився онуком білоруських партизанів
Коріння сім'ї Кушнера, за його словами, йдуть в білоруський райцентр Новогрудок.
news-image

Зять Дональда Трампа Джаред Кушнер - прямий нащадок білоруських партизанів. Він розповів про це на сторінках  газети The New York Observer, яка йому належить, передає «Є!»

Коріння сім'ї Кушнера, за його словами, йдуть в білоруський райцентр Новогрудок.

Я - онук людей, що вижили в Голокост. 7 грудня 1941 року, в день атаки на Перл-Харбор, нацисти оточили Новогрудське гетто і розсортували його населення в дві шеренги: кому вмирати - справа, кому жити - зліва.

Сестра моєї бабусі, Есфірь, кинулася ховатися в сусідньому будинку. Хлопчисько, що бачив, як вона тікала, виволік її звідти, і вона виявилася в числі приблизно 5100 євреїв, які загинули в цій першій різанині новогрудських євреїв. У 1943 році в ніч перед єврейським новим роком 250 чоловік, які залишилися з 20 тисячного єврейського населення міста, задумали бігти через виритий ними підземний хід, що виводив за огорожу... - пише Джаред Кушнер.

Мої бабуся з сестрою не хотіли залишати батька і виявилися в числі останніх. Коли ж перші втікачі вибралися з підземного ходу, нацисти, які чекали їх, відкрили стрілянину. Брат моєї бабусі загинув там, і з ним ще близько 50 осіб. Бабуся ж дісталася до лісу, де вступила в партизанський загін. Там вона зустрілася з дідусем, який втік з трудового табору, - розповідає нинішній нью-йоркський бізнесмен і видавець.

Пам'ять про предків, на переконання Кушнера, дозволяє йому "бачити різницю між реальною небезпечною нетерпимістю і ярликами, що наклеюють для набору політичних очок". Він має на увазі той факт, що останнім часом політичні противники Трампа регулярно звинувачують його в антисемітизмі, а також в тому, ніби він використовує в передвиборній боротьбі тези прихильників переваги білої раси.

Насправді все просто. Дональд Трамп - не антисеміт і не расист, - пише автор.

У цьому Кушнер переконався на власному досвіді - в тому числі і в період залицяння за дочкою Трампа.

За словами Кушнера, різниця між ним самим і людьми, що поспішають засудити Трампа, полягає в словах "я його особисто знаю, а вони - ні".

Читайте також: Комітет Європарламенту схвалив прискорення безвізового режиму для України