Президент Латвії відповів на лист співачки Валерії
Канцелярія президента Андріса Берзіньш сьогодні направила відповідного листа співачці Валерії, яка раніше звернулася до президента з проханням дати правову оцінку діям міністра закордонних справ Едгара Рінкевич, який вніс російську співачку в «чорний список».
news-image

Про це повідомляє ednist.info  посилаючись на vesti.lv.

За словами прес-секретаря президента Ліга Крапане, глава держави не коментує рішення міністра закордонних справ Едгара Рінкевич, оскільки глава зовнішньополітичного відомства надходить у відповідність з діючими законами. Про це пише Mixnews.

«Відповідь президента полягає в тому, що згідно з даними Міністерства закордонних справ, співачка Валерія внесена в список громадян, яким в'їзд до Латвії заборонений на невизначений термін. Треба звернути увагу на той факт, що відповідно до Закону про імміграцію, глава МЗС повинен переглядати своє рішення кожні три роки. Якщо міністр змінить своє рішення - то президент може скоротити або скасувати діючу заборону. Проте, закон не забороняє міністру закордонних справ скасувати своє рішення про внесення особи в «чорний список» і раніше, якщо для цього є підстави », - сказала Крапане.

За її словами, президент завжди виступає за культурні зв'язки Латвії та Росії, але не може втручатися в рішення МЗС.

Нагадаємо, 3-го листопада цього року лист співачки Валерії президенту Латвії на трьох мовах - латиською, російською та англійською було доставлено до приймальні глави держави Андріса Берзіньш адвокатом Сергієм Жоріним і прийнято до розгляду.

Валерія просить президента Латвії дати правову оцінку діям МЗС Латвії, який заборонив в'їзд в країну Валерії, а також Йосипу Кобзону, Олега Газманова та Івану Охлобистіну.