Суспільство
12 липня 2016
У «ЛНР» заявили, що «Опоблок», не має морального права брати участь у виборах у «республиці»
У "ЛНР" будуть обирати кандидатів до органів місцевого самоврядування.
news-image

Українські партії не зможуть взяти участь у попередньому громадському голосуванні, яке пройде восени в "ЛНР". Про це на прес-конференції повідомила член організаційного комітету з підготовки попереднього громадського голосування заступник керівника адміністрації ватажка "ЛНР" Марина Філіппова, передає «Є!»

Що стосується українських партій, то ми відразу говоримо про те, що вони в попередньому громадському голосуванні участі не беруть. У нас партії не зареєстровані на території "республіки", і у заяві глави (Ігоря Плотницького - ред.) чітко прозвучало, що людям, які своєю дією або бездіяльністю підтримували "АТО", їм тут, на нашій території, робити нічого, - заявила Філіппова.
Я глибоко сумніваюся і навіть не розглядаю можливість, яким чином українські партії, тим більше що вони зараз все націоналістичного спрямування, зможуть взяти участь в нашому громадському голосуванні, - додала Філіпова.

При цьому вона зазначила, що," знаючи про свої низькі рейтинги в "ЛНР", українські партії поки не сильно прагнуть до участі в місцевих виборах.

Крім того, Філіппова заявила, що "Опозиційний блок" не має морального права брати участь в місцевих виборах в "ЛНР".

Ви знаєте, два роки не брати участь в житті "республіки" і два роки не брати участі в найважчий час, коли ми "республіку" відновлювали і всіляко докладали всіх зусиль, щоб врятувати наші людей. З'явитися зараз і брати участь у виборах, я думаю, вони просто не мають морального права приходити сюди, тим більше від "Опозиційного блоку", - сказала вона.

При цьому вона зазначила, що окремі представники "Опозиційного блоку" можуть спробувати взяти участь в попередньому голосуванні в якості самовисуванців.

Ну нехай спробують. Але навряд чи люди когось зустрінуть з розпростертими обіймами - кого тут не було в найважчий час, - сказала вона.

Марина Філіппова повідомила, що попереднє голосування відбудеться, швидше за все, 2 жовтня. Попереднє громадське голосування для вибору кандидатів до органів місцевого самоврядування пройде в Луганську і Олександрівську, а також в селищі Ювілейний.

Нагадаємо, ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький 4 липня заявив про проведення в "республіці" попереднього громадського голосування для вибору кандидатів до органів місцевого самоврядування.

Читайте також: CБУ затримала бойовика теругруповання «Спарта» (відео)