Події
12 липня 2016
В Іспанії правоохоронці затримали сина Черновецького
За підозрою у відмиванні грошей іспанські силовики затримали 11 осіб, серед яких опинився і син Леоніда Черновецького.
news-image

У Барселоні внаслідок спецоперації місцевих силовиків за підозрою у відмиванні грошей було затримано одинадцять осіб, серед яких виявися син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, Степан. Про це повідомляє El Mundo, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Спецоперація була проведена у дорогому ресторані японської кухні, який належить вірменському бізнесменові Арману Маїляну.

Наразі відомо, що у розслідуванні діяльності злочинного угруповання, яке займалося відмиванням грошей, затримано 11 осіб.

Серед затриманих в основному українці та росіяни, що проживають у Барселоні. Відомо, що серед затриманих є Степан Черновецький, син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, – йдеться у повідомленні видання.

Затриманих звинувачують у співучасті у діяльності злочинної організації, у відмиванні грошей, підробці офіційних документів, а також податкових махінаціях.

Слідчі припускають, що ресторан, в якому відбулися затримання, був прикриттям для українських злочинців, які інвестували в нього кошти, здобуті незаконним шляхом.

Згодом стало відомо, що син Черновецького та його спільники відмили загалом близько 10 млн євро. Про це повідомляє El Pais з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Як пише видання, Черновецький та його спільники купували компанії в Іспанії з тим, щоб відмивати кошти, розташовані в інших країнах, здебільшого на Кіпрі та Віргінських островах. Ці кошти потім були вкладені в нерухомість в Іспанії.

Варто зауважити, що, згідно з інформацією видання, сина Черновецького було затримано не в Барселоні, а в елітному курортному містечку С'Агаро на узбережжі Коста Брава.