Суспільство
3 грудня 2014
Пілот "Аерофлоту" шокував пасажирів, назвавши українців "покидьками"
news-image

Пілот російської авіакомпанії "Аерофлот" публічно обізвав українців, пише Daily Mail, посилаючись на твіт словацького дипломата.

За даними видання, інцидент стався в серпні. 30-річний Олег Бугаєв пілотував літак, що виконував регулярний рейс за маршрутом Москва - Відень. Коли лайнер знаходився в повітряному просторі України, він звернувся до пасажирів по гучномовному зв'язку з такими словами: "Ми пролітаємо над залишками України, де живуть бандерівці та інші покидьки".

Цю цитату привів у своєму мікроблозі словацький дипломат Мартін Како, який знаходився на борту. Через п'ять днів йому відповіли представники авіакомпанії: "Ми вивчили ваше повідомлення. Факт підтвердився. Пілот не мав права висловлювати свою особисту думку, перебуваючи при виконанні службових обов'язків ... В даному випадку пілот порушив наші внутрішні інструкції. Ми почали внутрішнє розслідування".

Як зазначає кореспондент Daily Mail, вибачень від "Аерофлоту" не послідувало. Неодноразові спроби газети з'ясувати, чим закінчилося для пілота внутрішнє розслідування, успіху також не принесли.

На одному з авіаційних форумів Бугаєв згодом написав: "Я той самий капітан, який нібито образив український народ. Мої слова перекрутили на 180 градусів. До них додали лайки і слова, яких я навіть не знаю. Я обговорив це з керівництвом. Звичайно, я визнаю, що був не правий. Я порушив стандарти "Аерофлоту", додавши, що ми пролітаємо над залишками України".

Зазначимо також, що знищення малайзійського "Боїнга" Бугаєв прокоментував так:"в української армії є традиція - раз в 13 років збивати літак".

 

На форумі Бугаєв розповів, що виріс в Луганську і що його рідний будинок був знищений артилерією. Частина родичів він, за його словами, із зони бойових дій вивіз, а чоловіки залишилися воювати. На закінчення пілот додав: "Я нерозумно вчинив, бовкнув зайвого, але нікого не ображав".