Суспільство
3 грудня 2014
Ніжності Обами і Путіна з коалою обійшлися австралійцям в 16 тисяч євро
У центрі дискусії - ціна, в яку обійшлася надана світовим лідерам можливість потримати в руках тварину
news-image

Поява коал на саміті G20 повинна була заспокійливо вплинути на його учасників, пише Симон Блен у своїй статті.

Про це повідомляє ednist.info із посиланням на lefigaro.fr

15 листопада в Брісбені прем'єр-міністр Австралії запросив своїх колег сфотографуватися з коалою на руках. Ціна цієї піар-акції була розкрита австралійською пресою, йдеться в статті. Якщо присутність двох коал на саміті G20 в Австралії, як здається, розрядило обстановку, що відображала напруженість між провідними державами та Росією, то протягом вже декількох днів «дипломатія коали» широко обговорюється в країні.

У центрі дискусії - ціна, в яку обійшлася надана світовим лідерам можливість потримати в руках тварину, символ Австралії: йдеться про 24 тисячі австралійських доларів (16 тис. Євро). Ці витрати лягли на плечі платників податків, пише автор статті.

«Фото провідних світових лідерів, особливо Барака Обами і Володимира Путіна, облетіли весь світ. Але у скільки це обійшлося? За даними місцевого онлайн-видання, молодий коала може винести лише 10 хвилин на добу на руках у людини.

Один з експертів повідомив, що коала потребує спеціальної евкаліптовій дієти і 20-годинний сон», - пише автор статті. Осічка в піар-стратегії лідера австралійської Ліберальної партії не залишилася непоміченою, зазначає автор статті. Один з лідерів опозиційної Австралійської лейбористської партії Пет Конрой негайно відреагував: «Замість того, щоб проявляти твердість відносно Володимира Путіна, Тоні Ебботт виклав 24 тис. доларів платників податків за те, щоб Володимир Путін зміг потримати в руках коалу». За словами Конроя, саміт G20 став «монументальним провалом».