Світ
20 липня 2016
Чехія хоче запропонувати роботу турецьким професорам, звільненим після путчу
Наразі не менше 15,2 тис. співробітників сфери освіти Туреччини тимчасово відсторонено з займаних посад після спроби державного перевороту.
news-image

Чеський віце-прем'єр з питань науки та інновацій Павло Белобрадек має намір звернутися до чеських університетів, інститутів і науково-дослідних організацій з пропозицією запросити до себе на роботу частину наукових і педагогічних працівників вищого рівня, які були звільнені в Туреччині в рамках чисток, проведених президентом Ердоганом після невдалого військового путчу.Про це повідомляє Радіо Прага, передає «Є!»

Подібне вже в минулому зробив Університет імені Т. Г. Масарика, який запросив до себе опального російського професора Андрія Зубова, - нагадав віце-прем'єр на своєму профілі в мережі Facebook.

Нагадаємо, Вища освітня рада Туреччини відсторонила від посади ректорів чотирьох університетів країни. Також 95 членів професорсько-викладацького складу Стамбульського університету були відсторонені від посад.
Даний крок послідував після введення тимчасової заборони на виїзд за кордон для представників професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів Туреччини.

Крім того, Рада також закликала відправити у відставку 1577 деканів і професорів державних і приватних вищих навчальних закладів.

Газета Hurriyet повідомила, що не менше 15,2 тис. співробітників сфери освіти Туреччини тимчасово відсторонили з займаних посад після невдалої спроби державного перевороту в республіці.

Читайте також: У Туреччині відсторонили близько 8000 поліцейських