Суспільство
27 липня 2016
Доцента дніпровського вузу звільнили після участі в конференції у Криму (документ)
Остаточно питання буде розглянуте після виходу даної особи з відпустки 29 липня.
news-image

Людмила Стребуль, доцент кафедри перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців Дніпровського національного університету імені Олеся Гочара, ймовірно буде  звільнена з вузу після участі в конференції "Російська мова в полікультурному світі", яка проходила в окупованому в Криму. Відповідні документи опублікувала на своїй сторінці в Facebook міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає «Є!»

Відповідне подання ректору вишу направила декан факультету, де працює Стребуль. Офіційною причиною звільнення Людмили Стребуль є прогул. Втім, питання буде розглянуте після виходу даної особи з відпустки 29 липня.

Як стало відомо з документів, крім Стребуль в конференції брали участь доцент кафедри мовної підготовки Запорізького державного медичного університету Володимир Сейлік і професор кафедри іноземних мов факультету іноземної філології Національного педагогічного університету імені Драгоманова Ірина Зайцева.

Згідно документу, Володимир Сейлик не отримував дозволу від керівництва на участь у конференції. Щодо участі пані Зайцевої, то керівництво вузу "створило комісію, яка 27 липня має зробити висновки щодо поведінки Зайцевої".

Нагадаємо, як повідомляла «Є!», українські викладачі з Києва, Запоріжжя та Дніпра взяли участь у науковій конференції, яка відбулася в Ялті з 8 по 11 червня.