Суспільство
4 серпня 2016
Леонід Черновецький повідомив, що його син у в'язниці читає Біблію та пише листи
Степан Черновецький досі не зрозумів, за що його переслідує іспанська поліція.
news-image

Екс-мер Києва Леонід Черновецький заявив, що його син у в'язниці Барселони страждає без комп'ютера та пише йому листи. Про це він розповів у інтерв'ю "Сегодня", передає «Є!»

Черновецький сказав, що його син Степан має стерпні умови, однак перші два дні ув'язнення він не міг знайти собі місця.

Телефоном я з ним спілкуюся щотижня. Стьопа пише мені листи, і я йому відповідаю. Спілкуюся з ним зараз навіть більше, ніж коли він був на свободі, - постійно був зайнятий справами... Звичайно, морально він страждає, бо не знаходить відповіді на запитання: за що його переслідує іспанська поліція. Але тримається! Читає Біблію, займається спортом. Каже, що ніколи не міг собі уявити такої ситуації, і перші два дні у в'язниці не знаходив собі місця: його просто душила несправедливість, - пояснив колишній мер.

За словами Черновецького, його син дещо схуднув у камері і живе за суровим розпорядком.

Йому досить тієї їжі, що дають у в'язниці. Схуднув трохи, але йому до лиця! Зате все за суворим розпорядком! Дружина відвідує його щодня, сестра Христина, адвокат... Відчуває потребу в комп'ютері, тому що щодня треба віддавати сотні розпоряджень підлеглим - з ним працюють багато сотень людей. Але пристосувався і пише всім листи від руки... Бізнес, слава Богу, не зупинився, - додав він.

Сам екс-мер наголосив, що йому вже не вистачає енергії займатися справами сина і допомагає він хіба що порадами.

Нагадаємо, у Барселоні під час спецоперації із боротьби з фінансовими злочинами було заарештовано 11 осіб, серед яких Степан Черновецький, який підозрюється у відмиванні коштів. Йдеться про махінації на суму в мінімум 10 мільйонів євро, які були інвестовані в нерухомість. Також було встановлено зв'язок із компаніями, розташованими на Кіпрі та Віргінських островах.

15 липня Степана Черновецького взяли під варту без застави.