Політика
8 грудня 2014
В новопризначеному уряді найбагатшим виявився міністр юстиції Павло Петренко
Серед членів уряду, які показали декларації за 2013 рік, міністр юстиції вказав найбільший доход – три мільйони.
news-image

Про це повідомляє "Єдність"  із посиланням на Insider.

Найбіднішою серед колег виявилась  міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко. Вона задекларувала 35 тисяч гривень доходу.

Втім, статки деяких членів Уряду залишились невідомими. По-перше, не здали свої декларації міністри-іноземці: голова Мінфіну Наталія Яресько, МОЗ - Сандро Квіташвілі та Мінекономіки - Айварас Абромавичус. Новопризначені міністри  заповнили лише особові картки.

Крім цих, видання не змогло знайти декларації молодих топ-менеджерів: голови Мінагрополітики Олексія Павленко та Мінінфраструктури – Андрія Пивоварського. Немає декларацій юриста Ігоря Шевченко, що очолив Мінекології та Валерія Вощевського - представника Радикальної партії Олега Ляшка, який став віце-прем'єром.

Серед тих документів, які були опубліковані, найцікавішою є декларація міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Міністр зазначив у своїй декларації, що в 2013 році отримав 18 тисяч євро доходу з Італії. Виходячи з документу, він має у цінних паперах та статутних капіталах компаній більше 9 млн грн. З них сума, еквівалентна 8,8 млн вкладена в іноземні активи. А дружина Авакова заробила більше за свого чоловіка. Зокрема, в 2013 році  Інна Авакова отримала 716,8 тисяч доходу, з яких - 16,8 тисяч – заробітна плата. А 700 тисяч позначені, як "дарунки, призи, виграші".

Цікавою також є декларація найбагатшого міністра  - головного юриста країни Петренко, який  тримає 4 земельних ділянки загальною площею до одного гектара та три автомобілі. Заощадження міністра складають  близько 9 млн грн. Втім, він нікого не вказав в графі "склад сім'ї".

Також три автомобілі тримає Юрій Стець, голова новоствореного міністерства інформаційної політики. Стець – доволі вибагливий автолюбитель. В його парку Lexus RX 350 та Infiniti FX 27.

Не дуже забезпеченим виглядає голова МЗС Павло Клімкін, що задекларував всього 44 тисячі гривень в 2013 році. Але в нього доволі ділова дружина Наталія, яка заробила більше півмільйона гривень на здачі в оренду майна.

З іншого боку, новий міністр соціальної політики Павло Розенко не забув вказати в декларації, що 35 тисяч гривень, отриманих у якості матеріальної допомоги, були перераховані ним на благодійну діяльність. В 2013 році Розенко працював у якості народного депутата.

Нагадаємо, в минулому складі  уряду найбагатшим був голова Мінекономіки Павло Шеремета, який задекларував 1,75 млн грн. доходу за 2012 рік, а найбіднішим – голова МЗС Андрій Дещиця, який зміг прожити 2012 рік, заробивши всього 10 тисяч грн.