Події
12 серпня 2016
З'явилося відео допиту Євгена Панова
На відео, яке триває 4 хвилини, помітні сліди монтажу.
news-image

На каналі Youtube з'явилося відео допиту українця Євгена Панова, якого російські спецслужби підозрюють в організації диверсії в Криму, передає «Є!»

На відео  Панов розповідає про себе, а також називає імена людей, які нібито входили до групи, яка мала здійснити диверсії в Криму.

Зокрема, він повідомляє, що проходив службу в зоні АТО з серпня 14-го року по серпень 15-го року в складі 37-го окремого піхотного батальйону, який входить в 56-у бригаду. Євген розповідає, що його запросили до Києва, де йому пояснили, що створюється диверсійна група для здійснення терористичних актів в Криму, до складу якої нібито входили кадрові офіцери військової розвідки України. Євген Панов говорить, що в якості об'єктів диверсії були визначені поромна переправа, хімічний завод, нафтобаза і т. Д. За його словами, нібито було закладено схованку зі зброєю та вибухівкою в районі міста Армянська і придбані п'ять комплектів військової форми зразка російської армії, а операція начебто була спланована Головним управлінням розвідки Міністерства оборони.

На відео, яке триває 4 хвилини, помітні сліди монтажу

 

Окрім того, на обличчі Панова є синці та подряпини. Варто звернути увагу також на те, що у затриманого українця з'явився набряк губ, якого не було на відео затримання.

Як відомо, 11 серпня Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгенія Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

За даними джерел російського "Інтерфаксу", стаття, яку інкримінують українцеві, звучить так: "підготовка до вчинення вибуху, підпалу або інших дій, спрямованих на руйнування або пошкодження підприємств, споруд, об'єктів транспортної інфраструктури і транспортних засобів, засобів зв'язку, об'єктів життєзабезпечення населення з метою підриву економічної безпеки та обороноздатності Російської Федерації, вчинені організованою групою".

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.