Події
9 вересня 2016
«Азов» заблокував офіс «Київмісьбуду» через скандальне будівництво у Святошино (ФОТО)
Вранці 9 вересня представники "Азова" заблокували офіс ВАТ "ХК" Київміськбуд ".
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на УНН.

За даними агентства, відбувається спроба рейдерського захоплення. Активісти розклали сміття навпроти центрального входу Київміськбуду і, ймовірно, збираються його підпалювати.

Відомо, що учора, 8 вересня, цивільний корпус "Азов", знісши частину огорожі, захопив будівельний майданчик у Святошинському районі столиці. Учасники штурму пояснюють свої дії громадянською позицією - вони проти зведення висотної забудови.

Нагадаємо, 5 вересня 2016 Холдингова компанія «Київміськбуд» відновила будівельні роботи зі зведення житлового будинку в Святошинському районі Києва. Вже через кілька годин невідомі заблокували будівництво. Блокування і зіткнення тривали 5 і 6 вересня.

Невідомі особи, серед яких були і люди з нашивками добровольчих батальйонів, штурмували будівництво, оточували його. В сторону будівництва летіли фаєри. Під час чергової спроби атаки 6 вересня на будмайданчику стався спалах, який оперативно ліквідували пожежники.

У "Київміськбуді" відзначають, що мають всі необхідні дозволи на проведення будівництва.

Будівництво вищезгаданого об'єкту здійснюється виключно в рамках чинного законодавства України. Компанією отримано дозвіл на виконання будівельних робіт від 04.08.2015 року № ІУ 115152160808", - повідомили в прес-службі холдингу.

Також повідомляєтья, що "Київміськбуд" звернувся в правоохоронні органи з проханням втрутитися в ситуацію.

За фактом подій відкриті кримінальні виробництва: за фактом перешкоджання депутатської діяльності (частина перша статті 351 КК), за фактом травмування поліцейського (стаття 345 КК) і за фактом хуліганських дій (частина четверта статті 296 КК), за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Після бійки на будівництві у Святошині затримано 30 осіб