Події
9 вересня 2016
Міноборони РФ стверджує, що тисячі їх військових отримали медалі на навчаннях, а не за війну на Донбасі
У Міністерстві оборони Росії назвали антиросійською пропагандою матеріали проекту Bellingcat, в яких йдеться про участь російських військових у бойових діях на Донбасі.
news-image

Про це повідомило Міністерства оборони РФ на сторінці Facebook, передає «Є!».

Після появи в Великобританії Bellingcat Міноборони РФ неодноразово відзначало, що це не більше ніж вивіска для публікації підготовлених західними колегами антиросійських пропагандистських матеріалів», - йдеться в повідомленні.

За даними міністерства, автори розслідування «безбожно брешуть і перекручують», використовуючи неправдиві дані.
Міністр оборони РФ Конашенков пояснив, що в Росії за 2014-2016 рр. було заохочено велику кількість військовослужбовців медалями в рамках перевірок боєготовності, які за означений час різко збільшилися.

Крім того, значна кількість наших військовослужбовців було заохочено за підсумками виконання заходів забезпечення безпеки (несення бойового чергування) XXII Олімпійських зимових ігор у Сочі, а також проведення контртерористичних операцій в Північно-Кавказькому регіоні», - зазначають у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що фахівці Bellingcat проаналізували російські медалі «За бойові заслуги» та на підставі порядкових номерів медалей, виданих в 2014 і 2016 роках, зробили висновок, що їх кількість різко зросла. Йдеться про більш ніж 10 тисячах вручених медалей за два роки.

Читайте також: У ДТП на Луганщині загинули шість російських офіцерів