Суспільство
10 грудня 2014
Правоохоронцями Печерського району столиці ліквідовано амфетамінову лабораторію (відео)
Після чергового факту продажу наркотика була припинена діяльність 31-річного киянина, який влаштував у квартирі справжню лабораторію з виготовлення амфетаміну.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу ГУМВС у м.Києві.

Затриманий через спеціалізовані магазини купляв відповідне лабораторне устаткування - скляні колби, нагрівальні елементи, сушильні і холодильні камери тощо Через Інтернет він купував хімічні сполуки, а також використовував наявні у мережі матеріали для вдосконалення технології виробництва наркотиків. Виготовлену у підпільній лабораторії речовину він реалізовував наркозалежним особам, які час від часу заходили до цієї квартирі «культурно відпочити», приправляючи свій відпочинок амфетаміном.

Після проведення оперативної закупівлі «амфетамінового кухаря» було затримано.

З оселі вилучено цілий арсенал всіляких пристосувань і інгредієнтів для виготовлення небезпечного психотропного засобу: каністри, ємності, пляшки, тюбики, колби, шприци, дзеркала з нашаруваннями, електронні ваги, а також готовий амфетамін. Перелік вилученого складає більше трьох десятків найменувань, і зараз експерти Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру досліджують призначення кожного предмету.

Під час проведення общуку черговий «гість» завітав до підпільного наркопритону. Він настільки злякався незапланованої зустрічі з працівниками міліції, що вирішив у всьому зізнатися, самостійно дістав з кишені курточки металеву коробочку з наркотиками та повідомив, що вказаний амфетамін приготував разом із затриманим. Зберігав, щоб віддати іншим «споживачам».

На даний час одному зі зловмисників обрано запобіжний захід - тримання під вартою у Київському СІЗО №13, іншому - особисте зобов’язання.