Резонанс
8 жовтня 2016
Путіна і Шойгу можуть судити в Києві
Міжнародний трибунал по MH-17 пропонують створити в Україні
news-image

Прокурорське розслідування причин катастрофи малайзійського літака ведеться дуже активно.

З метою кримінального переслідування винних у катастрофі малайзійського Boeing 777 в Україні може бути створений міжнародний трибунал. Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс під час виступу в Європарламенті, інформує «Є!».

Прокурорське розслідування ведеться дуже активно. На цій базі в найближчі місяці разом із залученими країнами ми будемо вирішувати питання щодо пошуку кращого механізму (кримінального - Ред.) Переслідування відповідальних на національному рівні або за допомогою створення країнами спільного суду

  - зазначив Кундерс.

Також він зазначив, що в залежності від ходу розслідування будуть прийматися рішення з іншими колегами. Раніше заступник голови Росавіації Олег Сторчевой направив в Нідерланди лист, в якому стверджується, що нідерландські фахівці неправильно визначили просторове положення ракети по літаку в момент його поразки і зону її пуску.

У Нідерландах 13 жовтня на авіабазі Хіллз-Райен оприлюднили результати технічного розслідування катастрофи рейса МН17. За висновками розслідування, характер уражень чітко вказує на конкретну модель ракети - 9N314М. Вона розірвалася в декількох метрах від лівої частини кабіни літака.

 

Росавіація виступила з офіційною заявою, коментуючи публікацію технічного звіту з розслідування катастрофи рейса МН17, в якому заявила, що вражаючі елементи, знайдені на місці падіння Боїнга, не відповідають зазначеним у звіті Ради безпеки Нідерландів.

Напередодні нідерландського звіту російський збройний концерн Алмаз-Антей з посиланням на власну симуляцію заявив, що літак не могли збити з «Бука» нової модифікації. Пізніше засновник Bellingcat Еліот Хіггінс назвав звіт росіян «демонстрацією для російських ЗМІ».

Українські правоохоронці оголосили підозру у вчиненні умисного вбивства одного з лідерів бойовиків на Донбасі росіянину Ігорю Безлер. Саме громадянин Росії Ігор Безлер доповів полковнику Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії Василю Геранін про збитий в небі над окупованим Донбасом українському літаку, який потім опинився Боїнгом-777 Малайзійських авіаліній рейсу MH-17.

Читайте також: Путін оголосив раптову перевірку в збройних силах РФ