Події
11 грудня 2014
У столиці затримали чоловіка, який намагався продати у сексуальне рабство молодих дівчат (відео)
Співробітники Управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в місті Києві спільно з працівниками Шевченківського районного управління затримали в столиці 34-річного уродженця Донецької області.
news-image

Винахідливий ділок вирішив підзаробити на продажу інтимних послуг, які повинні були надавати жительки Луганська

Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу ГУМВС у м.Києві.

Троє дівчат, 1994 та 1995 років народження приїхали в Київ з метою працевлаштування. Під час попередніх перемовин з майбутнім роботодавцем їх пообіцяли влаштувати продавчинями в магазин з високою заробітною платнею, забеспечити житлом та повним соціальним пакетом. Звісно, дівчата погодились на вигідну пропозицію.

По приїзді до столиці їх зустрів молодий чоловік, який запропонував трохи відпочити у нього. В своїй оселі «благодійник» одразу ж відібрав у приїжджих документи та висунув категоричні вимоги. Мовляв, вони винні йому велику суму грошей і, щоб відпрацювати їх, повинні надавати сексуальні втіхи чоловікам.

Як пізніше зізналися міліціонерам потерпілі, спочатку їх переконали, що без проблем влаштують працювати в крамницю касирками.

 «Приїжджайтешвидше, все надамо . А насправді в нас відібрали паспорти, одним словом, обдурили. Примушували займатися проституцією, при цьому погрожували зброєю»,- розповідали дівчата.

В свою чергу, столичні правоохоронці отримали інформацію, що невідомий громадянин планує продати  молодих дівчат із сусіднього регіону за чималу суму грошей, а саме -10 тисяч гривень, з метою їх подальшої сексуальної експлуатації. Після низки оперативних заходів, міліціонери «вирахували» особу підозрюваного , якого затримали саме в момент передачі йому грошей сторонніми особами. Під час оперціїї з затримання, у підозрюваного було вилучено грошові кошти на вказану суму, предмет, схожий на пістолет Макарова, мобільні телефони.

Наразі тривають слідчі дії і встановлюються інші потерпілі від злочинної діяльності підозрюваного. Його вчинки підпадають під санкцію статті 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода

щодо людини).  Санкція цієї статті передбачає покарання у виглядіпозбавлення волі на строк від 5 до 12 років. Досудове розслідування триває.