Події
15 грудня 2014
Заручників в Сіднеї звільнили після штурму кафе, є загиблі
Озброєні поліцейські увірвалися в будівлю кафе, після чого почалася стрілянина. ЗМІ повідомляють про двох загиблих.
news-image

Австралійська поліція провела штурм сіднейського кафе, де знаходилися злочинець і захоплені ним у заручники люди, повідомляє "Єдність" із посиланням на Кореспондент.

У ході операції зі звільнення заручників озброєні поліцейські увірвалися в будівлю кафе, після чого почалася стрілянина. З кафе почали вибігати люди - на даний момент повідомляється ще як мінімум про шістьох звільнених заручників. Місцеві ЗМІ повідомляють про двох загиблих і трьох осіб у важкому стані. Кількох людей винесли з кафе на носилках. Поліція поки не дає офіційних коментарів.

Тим часом, стало відомо ім'я загарбника кафе - це місцевий ісламський активіст Мен Моніс, більш відомий як шейх Харон. Він народився в 1964 році в Ірані, в 1996 році переїхав до Австралії, заявивши, що піддався переслідуванню з боку місцевої влади. Поліція встановила особу злочинця ще кілька годин тому, але попросила журналістів не озвучувати цю інформацію.

Нагадаємо, в ніч на понеділок озброєний чоловік захопив заручників у кафе Lindt на вулиці Мартін Плейс в діловому районі австралійського Сіднея. У поліції припускають, що чоловік може діяти не один, проте підтверджень цьому поки немає.