8 продуктів Apple, улюблених фанатами, але "вбитих" компанією
Apple регулярно випускає нові версії, але настільки ж швидко і безжально "вбиває" продукти, які їй по якихось причинах більше не потрібні. Навіть незважаючи на те, що в світі є люди, які їх любили.
news-image

iPod Classic

Найгучнішою останньою жертвою став iPod Classic, єдиний плеєр компанії, у якого ще було знамените "колесо". Вбила його Apple в момент створення iPhone 6 - більш плеєр з коліщатком купити у компанії безпосередньо не можна. Остання його версія могла похвалитися наявністю 160 гігабайтів вільного місця (40 тис. композицій) - мрія меломана. Була. 

Оригінальні навушники Apple

Стали канонічними і легко впізнаються навіть тими, хто не є фанатом Apple. Саме через них стало модно робити навушники і дроти білого кольору. Вперше вони були представлені з першим iPod в 2001 році, і з тих пір поступово змінювалися і обзаводилися "революційними" поліпшеннями, вбудованим регулятором гучності. Але в 2012 році Apple повністю змінила їх дизайн, представивши Apple EarPod ...

Квадратний iPod Nano

Представлений в 2010 році (шосте покоління) був, ймовірно, однією з найкрутіших штучок, коли-небудь зроблених Apple. Ідеально квадратний, з 1,55-дюймовим дисплеєм, він дозволяв носити себе на шиї і навіть на руці - як годинник. Але потім, ймовірно, компанія зрозуміла, що вона зробить Watch і тому вже сьоме покоління iPod Nano (2012 рік) знову стало раритетом, щоб не заважати дорожчому продукту майбутнього.

Кабель

Фанати Apple і не підозрювали, наскільки вони насправді любили старий добрий 30-голковий конектор, поки Apple в 2012 році не представила роз'єм Lightning. Багатьом довелося зберігати вдома відразу кілька різних кабелів. І не тільки зберігати - брати з собою в поїздки теж. Звичайно, Lightning зручніше, але ... людям в Apple, який прийняв рішення про заміну шила на мило ікалося, напевно, дуже довго.

32 гігабайта пам'яті не існує

Ті, хто вже хоче купити iPhone 6, але ще не дуже вчитувались в пропозиції магазинів, поки не зрозуміли, але факт залишається фактом - Apple iPhone 6 з 32 гігабайтами пам'яті не існує. 16, 64 або 128 гігабайти - є, а 32 більше немає. Багато хто вважав цей обсяг "золотою серединою" ... і ось.

 "Ритуальне вбивство" iPhone 5

Багато фанатів Apple досі не можуть пробачити компанії "ритуальне вбивство" iPhone 5, яке компанія здійснила в момент виходу на ринок iPhone 5c і iPhone 5s. Тому що єдина причина, чому ця вдала модель була швидко прибрана з продажу (і недоступна за зниженою ціною, як це зазвичай буває) - той факт, що "новий" iPhone 5c був нею ж, але в "дешевому" пластиковому корпусі. Щоб не створювати непотрібну конкуренцію "дешевому айфону" вирішили тихо "придушити" iPhone 5. Не забудемо, не пробачимо!

iPad 3

Ще однією жертвою незрозумілих танців з бубном став iPad 3 (він же: "New iPad"), представлений в березні 2012 року і прибраний з продажу вже в жовтні, коли на ринку з'явився iPad 4. Хто встиг його купити влітку 2012 року - той молодець , тепер володар раритету.

Білий MacBook

Ще більшим раритетом є білий MacBook. Колись він був самим простим, дешевим і слабким в лінійці "макбуки" (власники "єлітних" білих iPhone зараз повинні випробувати шок і приниження), тому що призначався, в основному, для шкіл і вузів. Компанія зняла його з виробництва в 2011 році, але залишки розпродавала ще рік. Багато американських користувачів "маків" своє знайомство зі світом техніки Apple починали саме з цих машин.