Політика
17 грудня 2014
Путін утримається від спеціальних заяв з приводу рубля
Президент РФ Володимир Путін не буде робити окремих заяв щодо ситуації на фінансових ринках до великої підсумковій прес-конференції 18 грудня.
news-image

Про це заявив газеті «Коммерсант» повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

Володимир Путін, за словами Пєскова, також не планує додаткових нарад з міністрами, оскільки «знаходиться в постійному контакті з урядом». Оцінюючи ситуацію на фінансових ринках, Пєсков зазначив «турбулентність», пояснивши її «емоціями і спекулятивними настроями».

У вівторок, 16 грудня, в резиденції прем'єр-міністра Дмитра Медведєва відбулася нарада з фінансовим блоком, яка була скликана в екстреному порядку у зв'язку з девальвацією рубля. Учасники наради вирішили не вводити валютний контроль, але «забезпечити більше балансу попиту та пропозиції на внутрішньому валютному ринку».

Падіння курсу рубля до кінця торгів 16 грудня склало близько 3,5 рубля по відношенню до долара і 6,3 рубля по відношенню до євро. Раніше в ході торгів долар дорожчав до 80,1 рубля, а євро - до 100, 74 рубля, проте пізніше російська валюта почала повертати свої позиції. Після різкого падіння рубля в понеділок Центробанк підвищив ключову ставку з 10,5 до 17 відсотків.

Пєсков запевнив, що конференція має пройти «в плановому порядку». За словами прес-секретаря президента, на підсумковій прес-конференції очікується багато питань про міжнародну обстановку, економічну ситуацію та події в Україні.