Політика
17 грудня 2014
«Інформаційний спротив»: «мобілізація» в «ДНР» закінчилася провалом, на Донбас з РФ прибув «батальйон армії Новоросії»
Крім того, за даними групи «ІС», незважаючи на режим припинення вогню, терористи продовжують обстріли позицій українських силовиків.
news-image

Військове керівництво «ДНР» змушене констатувати, що, як сказано у звіті на ім'я керівництва терористичної організації «ДНР», «проведення мобілізаційних заходів на території республіки в цілому не дало значного позитивного ефекту в сфері укомплектованості збройних формувань республіки». Про це інформує «Єдність» із посиланням на «Інформаційний спротив».

За даними бойовиків, загальна кількість так званих «врахованих мобілізованих» за час конфлікту ледь перевищило позначку в 1 000 осіб.

Протягом минулої доби, не дивлячись на оголошений «режим припинення вогню», російсько-терористичні війська продовжують обстріл позицій українських військ в районі Дебальцевського плацдарму. Обстріли ведуться з використанням мінометів і гранатометів, в окремих випадках - силами ствольної артилерії. Зокрема, відзначено активність підрозділів горлівського бандформування (кол. Формування І.Безлера - «Біса») в районі Дебальцевого, місцевих бойовиків в районі Чорнухине – Вергулёвка. Також  робляться спроби фронтальних і лобових атак з боку підрозділів російських найманців в районі селища  Нікішине. Під час обстрілів і збройних провокацій відзначається погодженість дій і налагоджене взаємодія між різними угрупованнями російсько-терористичних військ в даному районі.

Крім того, з району Краснодону в район населених  пунктів Станіца Луганська і Щастя перекидається «батальйон армії Новоросії», сформований із російських найманців, які пройшли курс підготовки на полігоні ВС РФ в Ростовській області (Росія). Батальйон 2-х ротного складу (до 240 бойовиків). Має у своєму складі мінометну батарею, кілька ПТРК (до 4-х штук), 10 бойових броньованих машин (ББМ) і 3 танка.