Війна
18 грудня 2016
Потужний обстріл із мінометів і гармат у маріупольському напрямку: повідомляє Міноборони
Основним гарячими точками на маріупольському напрямку залишається Павлопіль і Талаківка.
news-image

Протягом минулої доби в зоні АТО на маріупольському напрямку сталося 25 ворожих обстрілів з використання важкого озброєння. Про це сказав на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, інформує «Є!», з посиланням на UNN.

"На маріупольському напрямку між першою та другою, сьомою і восьмою годинами у Красногорівці та на приморських рубежах ділянках фронту Павлопіль-Широкине відбулася низка потужних ворожих обстрілів з використанням мінометів і гармат. Решта доби противних порушував режим тиші у Старогнатівці, на приморських рубежах, але при цьому не застосовував важке озброєння", - повідомив він.

За словами О.Мотузяника, основним гарячими точками на маріупольському напрямку залишається Павлопіль і Талаківка.

"Всього за добу відбулося 25 ворожих обстрілів, у восьми випадках ворог застосовував важку зброю", - уточнив речник Міноборони з питань АТО.

На донецькому напрямку, продовжив він, за добу сталося 5 ворожих обстрілів, у трьох випадках ворог використовував важке озброєння.

"Доба почалася з потужного ворожого артилерійського обстрілу в районі Невельського. Стрільба велася достатньо інтенсивно, в середньому ворог випускав по одному снаряду протягом хвилини. У Луганському, Майорську і Авдіївці відбулися перестрілки між силами АТО і противником. Здебільшого це відбувалося ввечері між 20:00 і 23:00. В Луганському і Авдіївці ворог також застосовував міномети, при цьому випустив по наших позиціях більше 100 мін", - розповів О.Мотузяник.

Крім того, зазначив він, минулої доби на луганському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, один з важкого озброєння.

Читайте також: «Майдан» по-польськи: до Варшави з усієї країни стягують поліцію