Події
22 грудня 2014
Затримано злочинців, які займалися пограбуванням квартир у столиці (відео)
За серію розбійних нападів на квартири шевченківські правоохоронці затримали злочинну групу.
news-image

 До складу злочинної групи входило троє чоловіків, нодноразово засуджених за скоєння тяжких злочинів. Про це інформує "Є"(єдність.інфо) із посиланням на прес-службу ГУМВС у м. Києві.

Своїх майбутніх жертв чоловіки шукали в Інтернеті. Злочинці завжди діяли за однією схемою. Під різними приводами, як правило, у вечірній час, один з них заходив до квартири майбутньої жертви. Роздивлявся помешкання, після чого йшов геть. Через деякий час, за 5-10 хвилин, повертався, але не один, а вже зі своїми товаришами. Зв'язували потерпілих, били, аби ті розповіли, де знаходяться гроші та цінні речі.

На совісті затриманих чоловіків 6 аналогічних злочинів на території міста.

Останнього разу злочинці знайшли оголошення в Інтернеті про заміну вікон. Зателефонували за вказаним номером та домовились про зустріч з клієнтом.

Один зайшов до квартири, двоє інших залишись в загальному коридорі. Вже через 5 хвилин чоловіки зв'язували потерпілого. Простого побиття одному з поплічників здалося недостатнім. Він схопив ніж та полоснув чоловіка по щоці. Після того, як розбійники забрали гроші, золото, банківські картки та особисті речі, всі троє зникли в невідомому напрямку.

Оперативники Шевченківського районного управління київської міліції по крупицях почали збирати необхідну інформацію: сотні опитаних можливих свідків, відпрацювання місць збуту ювелірних виробів, спілкування з підобліковим елементом та десятки інших слідчо-оперативних заходів, які дозволили правоохоронцям не тільки встановити особи нападників, але й адресу орендованої ними квартири. Саме там їх і затримали працівники районного управління.

Всі чоловіки неодноразово засуджені за тяжкі злочини. 46-річний та 42-річний бандити з Одещини - виконавці, били потерпілих, аби ті зізнавались, де заховані гроші та цінні речі. 37-річний тернопільчанин - організатор групи та їх «мозковий центр». Чоловік займався пошуком клієнтів, у ролі розвідника заходив до квартир, потім розподіляв гроші між усіма учасниками угрупування.

Наразі всі члени злочинного угрупування знаходяться під арештом в Київському СІЗО. Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за статтею 187 ККУ "Розбій".  За цей злочин передбачено покарання у вигляді ув'язнення строком до 12 років з конфіскацією майна.