Депутати ввели річний податок на розкішні авто в розмірі 25 тис. гривень
Разом з тим, згідно з прийнятими поправками до Податкового кодексу, скасовано податок за першу реєстрацію транспортного засобу, а також введені нові ставки акцизних зборів на автомобілі
news-image

Верховна Рада прийняла закон про введення річного транспортного податку в розмірі 25 тис. грн на автомобілі з об'ємом бензинового двигуна понад 3 тис. куб. см і дизельного - більше 2,5 тис. куб. см, віком не більше 5 років. Про це інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на Уніан.

Дане рішення було прийнято в рамках закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи).

Разом з тим, згідно з прийнятими поправками до Податкового кодексу, скасовано податок за першу реєстрацію транспортного засобу, а також введені нові ставки акцизних зборів на автомобілі.

Зокрема, знову вводиться акциз на переобладнані легкові автомобілі, які були ввезені як комерційні без сплати акцизу.

Крім того, вводиться новий акциз на автобуси і вантажні автомобілі. На нові автобуси акциз встановлений у розмірі 0,003 євро за 1 куб см. двигуна, на старі - у розмірі 0,007 євро за 1 куб см. Причому, на автобуси, які експлуатувалися більше 8 років, ставка податку множиться в 20 разів.

На нові вантажні автомобілі, залежно від тоннажу, ставка акцизу встановлюється на рівні від 0,01 євро за 1 куб. см. до 0,016 євро за 1 куб. см. На авто, використані не більше 5 років, ставка акцизу збільшується в два рази, а на використані понад 8 років - ставка зростає в 20 разів.

Також, Верховна Рада проголосувала за закон про введення тимчасового спецмита на імпорт автомобілів. Згідно з документом, додатковий імпортний збір на транспортні засоби призначено в розмірі 5% строком на 1 рік.