Події
28 лютого 2017
Юна одеситка, яка зарізала індийця, звільнена за законом Савченко: вона не провела в колонії ані дня
Дівчина була засуджена на десять років позбавлення волі.
news-image

Апеляційний суд Одеської області підтвердив вирок Суворівського райсуду Одеси, який визнав винною в умисному вбивстві з корисливих мотивів 20-річну жительку міста, яка 12 грудня 2011 року зарізала і пограбувала громадянина Індії, передає «Є!» із посиланням на Думская.

Дівчина засуджена на десять років позбавлення волі, але оскільки вирок кілька разів переглядався, весь цей час вона провела в слідчому ізоляторі. Апеляція, стверджуючи нарешті вердикт першої інстанції, застосувала до вбивці положення закону Савченко - рік СІЗО за два колонії - і звільнила її у зв'язку із закінченням терміну покарання.

Трагедія, про яку йде мова, сталася на розі вулиць Академіка Воробйова і Одеської.

Неповнолітня на той момент одеситка познайомилася з індійцем, студентом медуніверситету, в соцмережах. На друге побачення вона взяла з собою кухонний ніж. Дівчина зустрілася з іноземцем на Парковій, сіла до нього в машину (Opel Calibra), і вони поїхали на вул. Академіка Воробйова, де припаркувалися в сквері навпроти міськлікарні №11. Там і сталося вбивство.

За версією підсудної, вони розпивали спиртні напої, потім чоловік почав приставати до неї. Обороняючись, вона вдарила його ножем, який, стверджує дівчина, знаходився в машині. Згодом на трупі було виявлено три десятка ножових поранень.

Побачивши, що іноземець не подає ознак життя, дівчина забрала його кредитні картки та мобільний телефон. Після цього, викликавши на допомогу подругу, вона вирішила відігнати автомобіль убитого за межі міста і заховати його. Однак, проїхавши кілька кварталів, дівчата зіткнулися з деревом. Забравши гроші, що залишилися, золоту підвіску, пальто жертви, вони пішли.

На наступний день подруги знову повернулися до машини, маючи намір відігнати її в більш віддалене місце, але завести автомобіль не змогли.

Суд кваліфікував дії головної фігурантки за трьома статтями Кримінального Кодексу - частини 2 ст. 185, частини 4 ст. 187 і пункту 6 частини 2 ст. 115-й - «крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб», «розбійний напад, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень», «умисне вбивство з корисливих мотивів».

Версію про спробу зґвалтування і самооборону Феміда відкинула. На думку колегії суддів, одеситка планувала розбійний напад і для цього взяла з собою ніж.

Спільницю вбивці - ту саму подругу - визнали винною в крадіжці і викрадення транспортного засобу. Основне покарання їй замінили трирічним випробувальним терміном.

Читайте також: Жінкам, які отруїли Кім Чон Нама, загрожує страта
Читайте також: На Київщині поліцейські за годину знайшли водія, що скоїв наїзд на 11-річну школярку та втік
Читайте також: У Києві мати вдарила сина ножем у груди