Події
17 березня 2017
ГПУ арештувала екс-керівника «Укрспецекспорту» в Лондоні
Лондон перестає бути «тихою гаванню» для високопоставлених утікачів.
news-image

15 березня в столиці Великобританії був арештований колишній керівник держпідприємства Укрспецекспорт Сергій Бондарчук. Про це у себе в Facebook заявив генеральний прокурор  Юрій Луценко, інформує «Є!» з посиланням на Ліга

"Лондон перестає бути "тихою гаванню" для високопоставлених утікачів. В результаті злагодженої взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами 15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні був узятий під арешт ще один "герой" України", - сказав він.

За словами глави ГПУ, остаточну крапку в справі видачі Бондарчука українським правоохоронцям "найближчим часом" поставить Королівський суд Великобританії. 

"Дата судового засідання повинна бути визначена вже 24 березня. Генпрокуратура озброїла британських партнерів переконливими аргументами для забезпечення видачі", - зазначив Луценко.

21 січня 2015 року Бондарчуку оголосили підозру за двома статтями - "заволодіння шляхом зловживання службовим становищем чужим майном в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб" і "службова фальсифікація, що призвела до тяжких наслідків".

Його підозрюють в розкраданні $ 7,5 млн. 29 січня суд Печерський райсуд Києва дав дозвіл на його затримання і привід до суду. 

У лютому 2016 року МВС оголосило екс-главу Укрспецекспорту в розшук, слідом за цим і так зробив Інтерпол в міжнародному масштабі.