В Криму закрились обмінники
Учасники ринку готуються перейти на "тіньові" розрахунки
news-image

В Сімферополі з 1 січня 2015 року закрилися пункти обміну валют. Про це пише "Єдність" з посиланням на Крим.Реалії.

"Сьогодні (3 січня. – Прим. ред.) хотів придбати валюту в обміннику, прийшов, а там не приймають людей, кажуть, що з Нового року вже не працюють. Мовляв, за російськими законами їм заборонили працювати", – розповів співрозмовник.

Один із співробітників обмінного пункту на Центральному ринку в Сімферополі підтвердив, що обмінники справді більше працювати не будуть.

Він пояснив, що, за закономи Росії, кримські обмінники повинні бути закриті. В Укрїні вони мали ліцензії на роботу, а після російської окупації купити-продати валюту можна буде лише в банку, заповнивши купу документів, серед яких ви повинні будете пояснити походження грошей на покупку валюту, або повідомити звідки у вас валюта, якщо ви зібралися її продати.

"У таких умовах, напевно, багато моїх колег підуть на "чорний ринок", – розповів співробітник сімферопольського обмінника.

Як відомо, 1 січня 2015 року закінчився так званий перехідний період, протягом якого повинні були бути врегульовані питання інтеграції окупованого Криму та Севастополя в економічну, фінансову, кредитну й правову системи Російської Федерації.