Світ
4 січня 2015
Нємцов: в 2015 році крах "Газпрому" та "Роснафти" продовжиться
Провал "Газпрому", за словами Нємцова, у високій мірі пов'язаний з постійним ручним керуванням з Кремля
news-image

Повним провалом закінчився 2014 рік для Міллера (голови "Газпрому") та Сєчіна (голови "Роснафти"), вважає російський опозиціонер Борис Нємцов. "Газпром" скоротив видобуток на 11% (з 487 до 432 млрд кубів), а "Роснафта" на 7% - з 205 до 191 млн тонн.

Про це пише "Єдність" з посиланням на Facebook-сторінку Нємцова.

"Характерно, що в цілому нафтова галузь працювала нормально і Росія навіть наростила видобуток на 0,7% в 2014 році. У повному ауті тільки "Роснафта". У газовій галузі - те ж саме. Всі, крім Газпрому, видобуток збільшили. Загальний спад виробництва газу в Росії на 4,5% пов'язаний виключно з огидною роботою улюбленої путінської компанії", - пише опозиціонер.

Провал "Газпрому", за словами Нємцова, у високій мірі пов'язаний з постійним ручним керуванням з Кремля і бездарною експортною політикою компанії. "Газпром" втрачає європейський ринок, і причиною цього є не лише геополітика, але і значна неповороткість в ціноутворенні, маркетингу та інше.

У 2015 році крах "Газпрому" і "Роснафти", на думку Нємцова, продовжиться, навіть якщо Путін їм віддасть весь Фонд національного добробуту, а Центробанк продовжить кредитувати, друкуючи гроші.