Події
31 березня 2017
Два оперативника столичної поліції вимагали гроші від рецидивіста
Поліцейські вимагали 5 тисяч доларів США.
news-image

Як повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України, на одній зі столичних вулиць в Оболонському районі патрульними поліцейськими був затриманий 37-річний чоловік. При огляді у нього виявили три комплекти парктроніків від автомобілів, які він поцупив з чужих авто, передає «Є!»

Злодія доставили до місцевого Управління поліції, де оперативники карного розшуку відібрали у нього пояснення.

Під час спілкування із затриманим, раніше неодноразово судимим за аналогічні злочини, поліцейські запропонували йому варіант уникнення відповідальності, цього разу – за «винагороду» в 5 тисяч доларів США.

Рецидивіст передав розшуківцям 10 тисяч гривень одного дня, а під час другої зустрічі – ще 50 тисяч гривень. Саме після цієї «оборудки» заступник начальника відділу та начальник сектору поліції були затримані спільними діями СБУ, ДВБ Нацполіції України та прокуратури Києва, - йдеться в повідомленні Нацполіції.

Грошові кошти, отримані в якості хабаря, у них вилучено, самих поліцейських затримано. Санкція ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, яку їм інкримінують, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: В Брюсселі побились з ножами прихильники та противники Ердогана, є постраждалі
Читайте також: Курс валют на 31 березня