Події
6 квітня 2017
Суд випустив з СІЗО беркутівця Гончаренка, якого звинувачують у вбивствах на Майдані
Віталій Гончаренко разом з ще трьома екс-бійцями Беркута був затриманий у червні 2016 року в Харкові.
news-image

Апеляційний суд міста Києва у четвер, 6 квітня, випустив з-під варти екс-бійця спецпідрозділу «Беркут» Віталія Гончаренка, який звинувачується у вбивствах активістів Майдану, пише «Є!» з посиланням на НБН.   

«Постанова: Гончаренка звільнити з-під варти. Зобов'язати з'являтися при першій потребі до обрання запобіжного заходу. Беркут в залі аплодує стоячи», – написала на Фейсбуку активістка Ольга Олександрівська.

«Чувак обвинувачений у завершеному замаху на вбивство трьох, поранення більш ніж 20, розслідування завершено і передано до суду (тобто це не підозра, це обгрунтоване обвинувачення з доказами). Йому світить пожиттєве, він звільнений з-під варти, навіть не під домашній арешт», – прокоментувала ситуацію журналістка Ольга Худецька.

Віталій Гончаренко разом з ще трьома екс-бійцями Беркута був затриманий у червні 2016 року в Харкові. Всі четверо на момент затримання працювали в поліції. Двох з них – Олександра і Віталія Бєлова Гончаренко звинувачують у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2014 в Кріпосному провулку, ще двох – в тому, що вони скинули з колонади на вулиці Грушевського 20 січня 2014 двох мітингувальників.

З 4 лютого 2017 року Віталій Гончаренко перебував під домашнім арештом після відповідного рішення Печерського райсуду. 

Але 10 березня Печерський районний суд Києва знову встановив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці .

Екс-беркутівець разом з трьома товаришами по службі був затриманий в Харкові в червні 2016 року, і на той момент працював в поліції. Його і ще одного колишнього співробітника «Беркута» підозрюють у вбивстві трьох активістів Майдану 18 лютого 2014 року в Кріпосному провулку.

Також Віталій Гончаренко звинувачується в організації нападу на журналістів «Громадського» на блок-посту Пісочин 29 січня 2015 року.