Суспільство
29 квітня 2017
У Росії - «Надоел»: Путіна просять більше не йти у президенти
У Санкт-Петербурзі затримали 60 осіб.
news-image

У містах Росії проходять акції "#Надоел" учасники яких хочуть подати звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням не висувати свою кандидатуру на 4-й президентський термін. 

Як повідомляє РБК, у Петербурзі учасників акції затримували: поліція відвезла до поліцейських відділків до 50 осіб, передає «Є!».

При цьому за даними активіста "Открытой России" у Санкт-Петербурзі затримали 60 осіб, а правозахисний проект "ОВД-Инфо" повідомив про 120 затриманих.

Користувачі у соцмережах зазначають, що акцію у Пітері було жорстко розігнано. 

У Москві близько 400 учасників акції пройшли від Слов'янській площі біля метро "Китай-Город" до будівлі Адміністрації президента на Ільїнці.

Поліція встановила загородження на частини пішохідної зони Іллінки. Біля входу до приймальні встановлено рамки, учасників акції оглядають і вишикують у чергу, - йдеться у повідомленні.

Раніше влада Москви і столична поліція попередили організаторів неузгодженої акції, яку організував рух "Открытая Россия" Михайла Ходорковського, що захід не було санкціоновано і можливі наслідки, а також закликали москвичів "не піддаватися на провокації" і відмовитися від участі.

Зазначається, що акція у Москві відбулася без затримань, подати звернення до Путіна вдалося усім, хто бажав це зробити.