Події
12 січня 2015
На Одещині терорист вимагав від правоохоронців погасити його банківський кредит
Як пояснив сам чоловік, у нього є кредитна заборгованість у розмірі 20 тисяч гривень, яку він не має можливості погасити, адже ніде не працює.
news-image

Горе-терорист зателефонував на гарячу лінію до міліції та повідомив, що в одному з будинків с. Петрівка Одеської області він захопив заручницю та погрожує підірвати десять кілограмів тротилу. Основною вимогою зловмисника було погашення правоохоронцями його банківського кредиту. Про це повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

За вказаною адресою негайно виїхали працівники міліції, в тому числі криміналістична лабораторія. На місці події правоохоронці провели низку першочергових слідчих дій, проте ніякої вибухівки там виявлено не було.

Встановлено, що «терористом» виявився 36-річний безробітний одесит, який приїхав у гості на Різдво до своєї знайомої – 40-річної жительки села.

Як пояснив сам чоловік, у нього є кредитна заборгованість у розмірі 20 тисяч гривень, яку він не має можливості погасити, адже ніде не працює. Тож він вирішив зробити таке повідомлення, аби привернути увагу громадськості до своєї проблеми.

Але правоохоронці з’ясували, що жодного кредиту даний громадянин не брав. А до подібних дій його спонукала зовсім інша причина – він посварився зі своїми родичами, з якими мешкав в одній квартирі, та йому ніде було жити. Тож, аби не залишитися на вулиці посеред морозної зими, він вирішив налагодити стосунки зі своєю колишньою коханою. З цією метою він і вирушив до села Петрівка Іванівського району Одещини.

Під час різдвяного застілля жінка поскаржилася новоспеченому співмешканцю, що взяла вищезазначену суму в кредит, а повернути її не може. До того ж, банк відмовив їй у наданні кредитної відпустки. Тож, аби «врятувати кохану», чоловік і вдався до таких протиправних дій.

Наразі правопорушника затримано. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згідно вказаної статті, хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.