Війна
13 травня 2017
Майже 30% переселенців із окупованих територій не бажають повертатись на Батьківщину
39% ВПО хотіли б повернутися після закінчення конфлікту.
news-image

Незважаючи на труднощі з працевлаштуванням і умовами життя, 26% внутрішньо переміщених осіб (ВПО) не планують повертатися додому. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це говорять результати Національної системи моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особами, яку реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського союзу.

 Так, 39% ВПО хотіли б повернутися після закінчення конфлікту. Ще 17% зазначили, що вони розглянуть можливість повернення в майбутньому.    Відомо, що за три роки з початку конфлікту і переселення ситуація з доходами і працевлаштуванням залишається однією з найбільш складних для багатьох внутрішньо переміщених осіб.   

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 45% внутрішньо переміщених осіб мають достатньо коштів лише на продукти харчування. Повідомляється, що 21% переміщених сімей мають загальний рівень доходів у 1500 - 3000 гривень на місяць, у той час як 47% мають доходи від 3001 до 7000 грн. Середній дохід на одного внутрішнього переселенця зараз становить 1991 грн. на місяць.

Читайте також: Гройсман сказав що піде у відставку, якщо не підвищить пенсії до 1 жовтня (відео)