Політика
15 травня 2017
На День незалежності у Києві відбудеться військовий парад: президент підписав указ
Правоохоронним органам потрібно буде вжити заходів із забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час проведення заходів з нагоди свят.
news-image

Президент України Петро Порошенко підписав указ про святкування 26-ї річниці незалежності України, який з-поміж іншого передбачає проведення параду військ на Хрещатику і Майдані Незалежності. Про це йдеться в указі, який оприлюднений на сайті глави держави.

Інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

Президент доручив Кабміну утворити організаційний комітет з підготовки та відзначення 26-ї річниці незалежності України і затвердити його персональний склад, а також розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів, передбачивши, зокрема, проведення:

«23 серпня 2017 року, у День Державного Прапора України, у місті Києві, інших населених пунктах, а також закордонних дипломатичних установах України офіційної церемонії урочистого підняття Державного Прапора України, інших заходів, спрямованих на виховання поваги до державних символів України; 24 серпня 2017 року, у День незалежності України, параду військ на вулиці Хрещатик та майдані Незалежності у столиці України - місті Києві», - йдеться в указі.

Крім того, Порошенко дав доручення звернутися з пропозицією до релігійних організацій провести 24 серпня 2017 року молебні за Україну, а також забезпечити в установленому порядку фінансування видатків на організацію та проведення усіх заходів.

Міністерство закордонних справ України, у свою чергу, має забезпечити «проведення закордонними дипломатичними установами України заходів із відзначення Дня незалежності України за участю представників української громадськості за кордоном; вжити заходів щодо залучення до участі в урочистостях з нагоди 26-ї річниці незалежності України представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори».

«Міністерству інформаційної політики України разом з Українським інститутом національної пам'яті, іншими органами виконавчої влади за участю Національної академії наук України забезпечити створення медійних проектів про історію та сьогодення України, про постаті видатних українців, а також підготовку та розповсюдження тематичної соціальної реклами. Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати широке висвітлення заходів із підготовки і відзначення 26-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора України, трансляцію циклів тематичних передач, художніх та документальних фільмів», - йдеться в указі.

Обласним та Київській міській державним адміністраціям потрібно буде забезпечити розроблення та реалізацію регіональних планів заходів з підготовки та відзначення 26-ї річниці незалежності України, а також вжити додаткових заходів із забезпечення благоустрою населених пунктів, упорядкування об'єктів культурної спадщини, пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Також правоохоронним органам потрібно буде вжити заходів із забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час проведення заходів з нагоди свят.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 24 серпня 2016 року на Хрещатику відбувся військовий парад, у якому взяли участь понад чотири тисячі військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, поліцейських та було задіяно понад 200 одиниць військової техніки.

Тим часом у 2015 році на День Незалежності відбувся Марш Незалежності. Хрещатиком урочистою ходою пройшли українські військовослужбовці, серед яких були учасники антитерористичної операції.

Читайте також: У Києві пройде безкоштовна акція з тестування на ВІЛ (графік)
Читайте також: У Раді систематично не голосують понад півсотні нардепів (список)