Події
19 травня 2017
Посла України викликали до Папи Римського у зв'язку з резонансними законопроектами
Посла України при Ватикані викликали до Папи Римського у зв'язку з резонансними законопроектами, спрямованими проти Української Православної Церкви.
news-image

Посла України при Ватикані викликали до Папи Римського у зв'язку з резонансними законопроектами, спрямованими проти Української Православної Церкви, повідомляє «Є!» з посиланням на УНІАН.

«Ватикан стурбований можливістю прийняття 4128 і 4511. Викликали нашого посла України при Ватикані. Ватикан повністю солідарний з позицією, висловленою римо-католицьким єпископом Станіславом Широкорадюком на цю тему», - написав він у Facebook.

Раніше єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Станіслав Широкорадюк розкритикував ці закони. Напередодні Рада планувала обговорити два проекти про статус релігійних організацій.

Один з них передбачає, що організації, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаній Україною «країною-агресором», зможуть призначати митрополитів та єпископів лише за погодженням із владою. Другий може дати право парафіянам змінювати юрисдикцію релігійних громад, центри яких діють в Україні та за її межами.

В УПЦ вважають документи репресивними та побоюються, що вони узаконять захоплення храмів. Парламент не встиг у четвер розглянути законопроекти.