Суспільство
14 січня 2015
Готується марш солідарності із жертвами розстріляного автобуса під Волновахою
В акції вже погодилися взяти участь 2,4 тис. чоловік
news-image

Громадську акцію під назвою "Мирний марш солідарності через вбивство мирних українських громадян московськими військами та їхніми прислужниками" організовують в соціальній мережі Фейсбук.

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо.

В акції вже погодилися взяти участь 2,4 тис. чоловік. Організатором виспупає Святослав Стеценко, керівник навчальної програми добровольців "Київський легіон", а також член ради ГО "Поступ".

Мирний марш заплановано на неділю, 18 січня. Місцем зустрічі вказано Майдан Незалежності в Києві.

 

 

"Я виходжу сам в неділю на мирний марш солідарності через вбивство мирних українських громадян московськими військами та їхніми прислужниками. Пропоную вийти разом з нами Президенту - передайте йому, хто має контакт. Пропоную Президенту запросити на нього світових лідерів. Вимагаю від Президента, Верховної Ради визнати Московію військовим агресором", - пише Стеценко.

Він також вимагає від "президента увести воєнний стан, якщо не в усій Україні, то в Донецькій, Луганській та прилеглих до них і до Криму областях", а також "негайно запровадити державою масовий військовий вишкіл громадян, який зараз проводять лише громадські воєнно-патріотичні організації із наданням для цього зброї і боєприпасів".

Разом з тим, схожий марш планує провести лідер Радикальної партії Олег Ляшко. У своєму Фейсбуці він закликав всіх зібратися на Антитерористичний марш в суботу, 17 січня.

Нагадаємо, що у вівторок, 13 січня, бойовики невизнаних республік обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один зі снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, що перевозив місцевих жителів. В результаті на місці загинули десять цивільних. Пізніше було повідомлено, що від отриманих ран померли чоловік і жінка. Таким чином, число жертв досягло 12-ти чоловік. Понад півтора десятки поранених жителів залишаються в лікарні.