Політика
15 січня 2015
Річард Бренсон: війна закінчиться катастрофою для жителів Росії
Мільярдер, який живе на своєму острові, кілька успішних бізнесів, які безпосередньо ніяк не пов'язані з Росією, тим не менш, знаходить час, щоб стежити за ситуацією.
news-image
Те, що відбувається між Росією і Європою, - досконала катастрофа. Ми повинні були святкувати 25-річчя падіння Берлінської стіни, радіти, що Росію і Європу не поділяє більше залізна завіса, а вийшло ось так. У минулому ситуації на кшталт цієї починали величезні кровопролитні війни. Не думаю, що зараз є ідіоти, готові зайти так далеко, але в політиках ніколи не можна бути впевненим.

Єдина користь від війни - зростання популярності, яка завжди забезпечена лідеру, хто стукає себе кулаками в груди. Але втрати непорівнянні з виграшем. Європі та Росії треба піти назустріч один одному, щоправда, для цього потрібен жест доброї волі з боку Путіна. Зараз немає більшої проблеми, ніж ця війна. Зрештою вона закінчиться катастрофою для жителів Росії. ОПЕК не домовилася про зниження поставок, а нафта подешевшала вже на третину. Для вас тут нічого хорошого немає. Було б непогано, якби Путін трохи перевів стрілки годинника назад".

- Майбутнє Росії сумне?

- Думаю, майбутнє сумне, якщо ми не домовимося перевести стрілки назад, не намалюємо лінію на піску - і ні кроку за неї. Якщо ескалація продовжиться, це відкине Росію на 25-30 років тому. "

Читайте також: Путін віддав наказ про перехід в наступ - радник заступника міністра оборони

Інтерв'ю Річарда Бренсона для РБК