Події
8 червня 2017
У США стався рідкісний випадок «сухого утоплення»: батьки загиблої дитини діляться своєю історією в соцмережах
Хлопчика звали Франциско Дельгадо III, близькі лагідно називали його Френкі.
news-image

У Техасі, США, життєрадісний та жвавий хлопчик помер через рідкісний випадок так званого "сухого утоплення" через тиждень після купання у річці.

Про це повідомляє Metro, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Хлопчика звали Франциско Дельгадо III, близькі лагідно називали його Френкі. Він просто обожнював бейсбол.

Після сімейного відпочинку за містом та купання у річці, дитина почала скаржитися на болі в животі. Його батьки думали, що це звичайний розлад шлунку, оскільки у малого почалася діарея та нудота. Проте, згодом йому стало краще, він поводився як зазвичай. У суботу, 3 червня, стан Френкі різко погіршився, він прокинувся від болю у плечах.

Батько, Франсиско-молодший, сказав: "Раптом він прокинувся, сказав "аааа". Він зробив свій останній подих, і я не знав, що робити".

Хлопчика швидко доправили до лікарні. Лікарі виявили рідину у легенях, але врятувати дитину вони вже не змогли. Похорон відбудеться у суботу.

За словами медиків, це рідкісний випадок сухого, або вторинного, утоплення. Воно відбувається, коли вода потрапляє в легені в невеликих кількостях, так що це не відразу призводить до зупинки дихання. Замість цього вона осідає на легенях, негативно впливає на них, що в кінцевому підсумку утруднює дихання і може привести до летального результату.

Симптоми вторинного утоплення включають кашель, біль у грудях, ускладнене дихання і втому.

Родина ділиться цією історією, щоб попередити інших про небезпеку. На своїй сторінці у Facebook сестра хлопчика просить: "Будь ласка, поділіться цим! Ми хочемо, щоб усі подивилися і зрозуміли, наскільки це важливо!".
Читайте також: Батько вирвав сину хворий зуб за допомогою папуги (відео)
Читайте також: Авіакатастрофа над М'янмою: серед пасажирів було 15 дітей та сім'ї військових