Політика
16 січня 2015
Грузія вводить кримінальну відповідальність за участь у збройних формуваннях інших країн
Участь у незаконних військових формуваннях за кордоном буде каратися позбавленням волі.
news-image

Уряд Грузії має намір внести поправки до Кримінального кодексу Грузії, згідно з якими участь у незаконних військових формуваннях за кордоном буде каратися позбавленням волі, заявила міністр юстиції Тея Цулукіані.

Про це інформує Є | Єдність.інфо.

"До Кримінального кодексу Грузії буде внесена нова стаття 312-1, де написано, що участь у незаконних формуваннях за кордоном, підготовка до такої участі або заклик каратимуться позбавленням волі", - заявила Цулукіані.

За її словами після прийняття поправок будь-який громадянин Грузії також понесе покарання і в тому випадку, якщо він буде переманювати інших громадян.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи торкнеться закон тих громадян Грузії, які беруть участь у бойових діях в Сирії та Іраку на боці "Ісламської держави", а також тих, хто воює в Україні, Цулукіані сказала, що "якщо це формування незаконне, то це торкнеться і їх ".

Читайте також: Прокуратуру будуть реформувати колишні грузинські чиновники

За словами керівника грузинського легіону, добровольці, які воюють на боці уряду України, Мамукі Мамулашвілі, в бойових діях на боці противників чинної влади беруть участь кілька грузинів. Але, вони, згідно поширеної інформації, не є громадянами Грузії.