Київ
30 червня 2017
Після вживання суші в одному зі столичних ресторанів до лікарні звернулися 25 осіб, - Держспоживслужба
Відібрані зразки проб, обстежено 20 осіб персоналу, який надавав послуги харчування, і всі матеріали направлені в лабораторію. Через добу-двоє буде відомо, що спричинило дане захворювання.
news-image

У Київ за медичною допомогою після отруєння в одному зі столичних ресторанів звернулися 25 осіб, у тому числі і дитина. Про це повідомив заступник начальника ГУ Держспоживслужби Олександр Овчаренко в ефірі телеканалу "112 Україна" ,пише «Є!».

"На даний момент за допомогою звернулися 25 осіб, з них одна дитина. Чотири людини, у тому числі дитина, від госпіталізації відмовилися і на лікуванні перебуває 21 людина. Відібрані зразки проб, обстежено 20 осіб персоналу, який надавав послуги харчування, і всі матеріали направлені в лабораторію. Через добу-двоє будемо розуміти, що спричинило дане захворювання", - сказав він.

Овчаренко також зазначив, що всі матеріали передані в Національну поліцію, де вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 325 Кримінального Кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь).

Раніше повідомлялося, що в Києві 20 осіб госпіталізували з отруєнням після вживання суші в ресторані. Зараз КМДА вирішує, чи перевыряти всю мережу ресторанів, якщо через вживання їжі в одному із закладів отруїлися люди.