Світ
20 січня 2015
Росія таки переносить до Вірменії суд над звинуваченим у розстрілі сім'ї російським солдатом
Глава СК РФ приїхав до Єревану у зв'язку з розслідуванням трагедії в Гюмрі
news-image

Публічний суд у справі про вбивство сім'ї у вірменському місті Гюмрі буде проведено у Вірменії, заявив голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін на зустрічі з президентом республіки Сержем Саргсяном.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ТАСС.

Глава СК РФ приїхав до Єревану у зв'язку з розслідуванням трагедії в Гюмрі.

Бастрикін "висловив упевненість, що публічний судовий розгляд, який буде проведено у Вірменії, стане свідченням прагнення сторін домогтися справедливості і правосуддя".

За словами Бастрикіна, у російської сторони "з вірменськими колегами є повне взаєморозуміння і чітке уявлення, яким має бути сприяння компетентних органів РФ правоохоронцям Вірменії в проведенні слідства".

"У цих рамках дії компетентних органів Росії, як на російській військовій базі у Вірменії, так і на території РФ, мають на меті забезпечення всебічного розслідування всіх версій вбивства і всіх обставин кримінальної справи, встановлення винних і неминучості їх відповідальності", - вказав Бастрикін.

Нагадаємо, що вчора у єреванському медичному центрі помер шестимісячний Сергій Аветісян, останній із родини, вбитої у вірменському місті Ґюмрі. Свою сім’ю хлопчик пережив лише на тиждень.

У вбивстві сім'ї Аветісян зізнався солдат Валерій Пермяков, що дезертирував із розташованої у Вірменії російської військової бази і затриманий при спробі перетнути кордон із Туреччиною. Росія планувала проводити суд на своїй території, однак масштабні протести місцевих жителів змусили владу перенести суд до Вірменії.