Суспільство
15 липня 2017
Вищий господарський суд призупинив виконання рішення Господарського суду Києва, яке передбачає скасування рішення Київської міської ради (КМДА) про заборону реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі (магазинах і торгових мережах) із 23.00 до 10.00. Про це йдеться в рішенні суду від 6 липня. Постанову Вищий госпсуд ухвалив у межах розгляду касаційної скарги Київради. Згідно з документом, виконання судового рішення зупинено до закінчення перегляду справи в касації. А наступне засідання призначено на 25 липня. 22 вересня 2016 року депутати Київської міської ради ввели заборону на продаж алкоголю у столиці в нічний час. Рішення набуло чинності 12 жовтня. 20 грудня Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов'язало Київраду в місячний термін скасувати рішення про заборону. 10 квітня 2017 року Госпсуд міста Києва задовольнив позов Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України до КМДА.
Затверджено каталог продуктів, що відповідає стандартам НАТО.
news-image

У Збройних силах України на нову систему харчування до кінця 2017 року року перейдуть приблизно 20% військових частин. Про це заявив заступник міністра оборони України Олег Шевчук, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів, передає «Є!».

Експеримент із продовольчим забезпеченням уже завершили у двох військових частинах.

Запроваджена система видачі їжі дає можливість вибору холодних закусок, м'ясних страв, гарнірів, овочевих, фруктових, м'ясних, хлібобулочних виробів за принципом "шведського столу". Для забезпечення експерименту наказом міністерства затверджено каталог продуктів, що відповідає стандартам НАТО, – розповів посадовець.

Окрім цього, до системи речового забезпечення введено 17 стандартів НАТО, що регулюють вимоги до форми одягу, засобів індивідуального захисту, інших складових речового забезпечення.