Події
21 січня 2015
Інформаційний опір: у Донецьк прибули нові танкові підрозділи бойовиків,тривають запеклі бої в районі блокпоста №31
За останню добу зафіксовано 5 конвоїв з пораненими бойовиками і терористами
news-image

Згідно зведення групи ІС,  протягом останньої доби через Амвросіївку і Старобешево в Донецьк прибуває підкріплення російсько-терористичних військ для поповнення втрат, понесених противником у боях за Донецький аеропорт (ДАП), н.п.Пескі, в районі Спартака і Путилівського шляхопроводу. Зокрема, перекинуто два танкових підрозділи (всього 12 танків і пересувна ремонтна майстерня) і кілька «піхотних» підрозділів, пише Єl Єдність.інфо.

Водночас, тривали запеклі бої в районі блок-поста №31.

"Противник підтягнув значну кількість артилерії - зазначається, як мінімум, дві артилерійські групи (всього - до 25 од. ствольної артилерії, в основному 122-мм гаубиць Д-30, а також до 10 установок РСЗВ). Дані артгрупи виконують завдання з нанесення вогневого ураження українським підрозділам. Крім того, артилерія противника намагається перешкодити підходу підкріплення і здійсненню матеріально-технічного забезпечення підрозділів українських військ на даній ділянці", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в районі Маріуполя противник завдав ряд масованих вогневих ударів по передових позиціях українських військ (район н.п.Талаковка, Павлопіль, Сартана).  Передові групи противника значно посилені як живою силою, так і бойовою технікою. Відзначається дію в даному районі як мінімум 10 танків бойовиків безпосередньо на передових позиціях. 

У районі н.п. Гранітне - Тельманове, а так само Докучаєвськ - Оленівка противник продовжує зосереджувати свіжі формування (укомплектовані як місцевими бойовиками, так і «замаскованими» під них військовослужбовцями РФ). 

Повідомляється, що на «перевалочні» санітарні пункти російсько-терористичних військ в районі н.п.Харцизьск і Торез продовжують перебувати конвої з пораненими бойовиками і терористами.

"За останню добу зафіксовано як мінімум 5 таких конвоїв. На цих пунктах ведеться «сортування»: важко поранені відправляються на територію РФ (Ростов-на-Дону), решта проходять лікування на базі звичайних цивільних медичних установ на Донбасі, де, за заявами керівництва терористів, відчувається брак кваліфікованого медперсоналу та медикаментів, а також спеціалізованого медичного обладнання, необхідного для лікування бойових поранень", - зазначаеться у зведенні.