Події
20 липня 2017
Прокурор підписав підозру колишньому заступнику глави АП Януковича
Досудовим розслідуванням встановлено, що після ганебної втечі Януковича В.Ф. з країни у підозрюваного, який на час кривавих подій Революції Гідності обіймав посаду заступника Глави Адміністрації Президента України.
news-image

Прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав підозру про підроблення документів та декларування недостовірних відомостей депутату Сумської облради Юрію Чмирю, який за часів Майдану обіймав посаду заступника глави Адміністрації тодішнього президента Віктора Януковича.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook, інформує «Є!».

Згідно з її повідомлення, досудовим розслідуванням встановлено, що після втечі Януковича з країни підозрюваний вирішив приховати дороговартісне майно.

"Колишній високопосадовець звернувся із заявою до відповідної установи про нібито втрату паспорта з власної необережності, на підставі чого отримав новий документ, що посвідчує особу. У подальшому підозрюваний використовував так званий втрачений паспорт для вчинення юридично значущих нотаріальних дій", - уточнила Сарган.
"Усвідомлюючи, що наявність великої кількості нерухомості у доньки матиме значний суспільний резонанс та негативно відіб'ється на його політичному іміджі, Чмирь не зазначив її як члена родини та не вніс у декларацію, хоча у ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали та проживають разом, а, отже, пов'язані спільним побутом", - повідомила прес-секретар генпрокурора.

Читайте також: День хрещення Русі: в Києві пройде хресна хода з чудотворними іконами
Читайте також: Чемпіонка світу з «ДНР»: В Україні мене хочуть вбити