Війна
27 січня 2015
Карта АТО станом на 27.01.2015 року (оновлено)
За минулу добу загинуло 9 українських військовослужбовців, 30 було поранено
news-image

Інформаційно-обчислювальний центр РНБО опублікував нову карту ситуації в зоні АТО станом на 27 січня 2015 року, пише Є | Єдність.інфо.

Російські військові і НЗФ продовжують спроби наступу на позиції сил АТО. Противник намагається завдавати удари по підрозділах українських військових та зайняти стратегічно вигідні позиції для здійснення подальших військових операцій, в першу чергу в районі міст Дебальцеве, Вуглегірськ та Маріуполь Донецької області.

На Донецькому, Маріупольському, Дебальцевському, Луганському, Первомайському напрямках терористи неодноразово обстрілювали позиції сил АТО з використанням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та реактивних установок «Град». Терористи неодноразово вдавалися до штурмів наших позицій поблизу населених пунктів Дебальцеве та Санжарівка Донецької області та н.п. Новотошківське, Оріхове, Станиця Луганська, Кримське Луганської області. Всі атаки бойовиків були відбиті.

За минулу добу загинуло 9 українських військовослужбовців, 30 було поранено.

Українські військові завдають значних втрат бойовикам. Завдяки злагодженим та вмілим діям підрозділів оперативного командування «Північ», які беруть участь в Антитерористичній операції, учора в районах н.п. Сміле, Весела Гора було знищено танк та близько 60 бойовиків. Ще близько 300 терористів отримали поранення.

За оперативною інформацією терористичні угруповання "ДНР" та "ЛНР" можуть вдатися до провокацій шляхом нападу на черговий російський т.зв. "гуманітарний конвой", звинувативши в цьому українську сторону. За задумом противника, це має стати підставою для відкритого введення військових підрозділів РФ на територію нашої держави.