Україна
18 вересня 2017
Вперше за історію української медицини стали застосовувати санітарний вертоліт для екстреної допомоги при хворобах серця (фото, відео)
Відео з приземленням опублікував директор Інституту серця МОЗ Борис Тодуров.
news-image

Сьогодні, 17 вересня, на дах Інституту серця в Києві вперше приземлився санітарний вертоліт з 8-річною пацієнткою на борту.

Про це повідомили в ГСЧС України, інформує «Є!», з посиланням на ru.golos.ua.

Відео з приземленням опублікував директор Інституту серця МОЗ Борис Тодуров.

Медик зазначає, що це сталося вперше за історію української медицини.

"У порятунку 8-ми річної дівчинки беруть участь безліч людей і організацій. Так і повинно бути, держава повинна забезпечити медичну допомогу будь-якому пацієнтові не дивлячись на витрати. Економія коштів, про яку останнім часом так багато говорять, ніколи не дозволить розвивати сучасну високотехнологічну медицину. Спасибі всім, хто взяв участь в сьогоднішньому перельоті ", - йдеться в повідомленні.

У ГСЧС відзначили, що важкохвору дівчинку звуть Поліна, її транспортували з Маріуполя (Донецька область). У дівчинки важка хвороба серця, яка вимагає негайного лікування. Беручи до уваги невтішні прогнози місцевих лікарів, які попередили, що дитина може не пережити довгий переїзд до Києва, було прийнято рішення про транспортування вертольотом. Як тільки стан Поліни вдалося стабілізувати, вертоліт ГСЧС України негайно вилетів з Маріуполя.

Нагадаємо, в 2017 році через бездіяльність Міністерства охорони здоров'я київський Інститут серця вже довгий час працює без коронарних стентів, які потрібні для порятунку життя людей з загрозою інфаркту міокарда.