Світ
28 січня 2015
У Латвії з армії звільнили солдата за підтримку Росії в ситуації з Україною
У латвійській армії розгорається скандал
news-image

У латвійській армії розгорається скандал. В грудні минулого року з лав Національних збройних сил країни за проросійські погляди був звільнений солдат, інформує Є! Єдність.інфо з посиланням на Latvijas avīze. Відомо, що молодий чоловік висловлював підтримку Росії в ситуації з Україною.

Військовослужбовець відкрито ділився своєю думкою на соціальній сторінці в Facebook, про що керівництву доповіли його товариші по службі.

В офіційних документах говориться, що чоловік звільнився з армії за власним бажанням - в якості причини вказані сімейні та фінансові проблеми. Цю ж інформацію підтверджує і міністр оборони країни Раймонд Вейоніс.

Читайте також: Прем'єр Латвії: В Україні не теракти, а війна

Як заявив глава військового відомства, даний випадок є винятком, пославшись на те, що військовий згодом зрозумів свою неправоту в даному питанні, тому і звільнився за власним бажанням.

«Латвійські солдати відмінно розуміють геополітичну обстановку і здатні ідентифікувати по службі, які змінили свої погляди. Той військовий сам усвідомив, що його погляди не відповідають поглядам латвійського солдата, та й громадянина Латвії в цілому, і звільнився за власним бажанням », - оцінив вчинок солдата міністр оборони.

На думку одного з солдатів, військовослужбовці зараз, як і інші жителі Латвії, стривожені подіями в Україні й самі шукають інформацію про них в Інтернеті, зіставляючи все що відбувається і роблячи свої висновки.

«Було б важливо, щоб керівництво армії нарешті більш докладно роз'яснило солдатам позицію нашої країни, а також розповідало про геополітичну ситуацію», - заявив солдат