Події
9 жовтня 2017
Максакова прокоментувала причетність свого екс-чоловіка до вбивства Вороненкова
За її словами, мотиви здійснити злочин проти Вороненкова в її колишнього чоловіка Володимира Тюріна все ж були.
news-image

Звинувачуваний у вбивстві в Києві колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова Володимир Тюрін все ж мав певні мотиви, щоб піти на такий злочин, але ніколи не зважився б такий крок на території іншої держави, відтак все схиляється до того, що його використали російські спецслужби.

Про це заявила вдова екс-депутата Держдуми Марія Максакова, інформує «Є!», з посиланням на 

За її словами, мотиви здійснити злочин проти Вороненкова в її колишнього чоловіка Володимира Тюріна все ж були, щоправда вони були недостатніми для того, аби вчиняти такі зухвалі дії на території іншої держави.

Так, він ненавидів моє особисте життя, будь-яке, і, безумовно, Денис з ним навіть розмовляти не хотів... Так, зрідка, щодо дітей. Звісно, він його доводив до сказу. Цього заперечувати не можна. Просто цей мотив є недостатнім для того, щоб вбивати. Він просто був для нього дискомфортним, але він нічого не став би робити, – підкреслює вона.

Водночас Максакова зауважила, що у цій ситуації Тюрін "поєднав приємне з корисним", тобто російські спецслужби використовували його ревнощі до колишньої дружини, щоб помститися Вороненкову.

"Він зробив те, що хотів зробити, але не посмів би зробити без достатніх на те повноважень. Питання в іншому – що вони (російські спецслужби – "24") будуть тепер з ним робити", – зазначає вдова вбитого політика.

Відтак, як вважає жінка, зараз Тюрін буде говорити, що у смерті Вороненкова є винними українські націоналісти, а спецслужби будуть розповідати, що замовником був Тюрін "з особистим мотивом помсти та ревнощів".

"Прес-конференція 9 жовтня не стала для мене сюрпризом. Я з цією пекельною інформацією для себе живу вже останні чотири місяці. Я вважаю, що українське слідство продемонструвало просто видатні результати, тому що залишається тільки гадати, скільки зусиль мали докласти злочинці, щоб замести сліди або перешкодити слідству, а може, навіть піти на якісь додаткові хитрощі. Ми весь час приписуємо злочинцям якісь зайві інтелектуальні здібності, але тут все очевидно. Там настільки детально все розкладено... Вони (вбивці – "24") залишили такий слід за собою, що просто смішно вже про щось говорити", – додає екс-росіянка.



Читайте також: Україна проситиме екстрадиції замовника убивства Вороненкова

 

Читайте також: Луценко назвав кількість нерозкритих убивств в Україні