Події
11 жовтня 2017
Порошенко у Страсбурзі відкрив зірку «Зірку Небесної Сотні»
Українська «Зірка Небесної Сотні» стане дев’ятою, що встановлена на алеї.
news-image

Президент України Петро Порошенко взяв участь у відкритті пам’ятної «Зірки Небесної Сотні» в Страсбурзі біля будівлі Ради Європи.

Про це інформує сайт глави держави.

Порошенко нагадав, що в жовтні-грудні 2013 року мільйони українців вийшли на центральні вулиці Києва та інших міст. Він додав, що через злочинні дії попередньої влади загинули Герої Небесної Сотні.

«Вони віддали життя за європейське майбутнє України», - зауважив Петро Порошенко.

За словами президента, Євромайдан став поворотним моментом, який призвів до справжнього пробудження українців як нації. 

«Нація, яка є рідною для європейської сім'ї. Нація, яка є опорою європейських цінностей. Нація, яка дорого платить за європейське майбутнє. Велика ціна за майбутнє, щоб об'єднана Європа була стабільною, безпечною та мирною, була заплачена жертвою Небесної Сотні», - заначив він.

Президент наголосив: «дуже важливо, що в серці Європи ми маємо цю зірку, присвячену Героям Небесної Сотні та Євромайдану, як визнання наскільки важлива Україна та Євромайдан для Європи, наскільки важливі наші цінності».

Українська «Зірка Небесної Сотні» стане дев’ятою, що встановлена на алеї. На ній нанесено напис французькою мовою: «На честь Небесної Сотні та всіх громадян, які маніфестували за Європу та її цінності під час Євромайдану в Україні. «За вас правда, за вас слава і воля». Тарас Шевченко». 

Проект «Європейські плити» («Dalles de l’Europe») зі встановлення уздовж будівлі Ради Європи металевих плит із зображенням зірки з пам’ятним написом, було започатковано у листопаді 2014 року.

Читайте також: Порошенко їде до Страсбурга і виступить на засіданні ПАРЄ
Читайте також: У Слов'янську відкрили пам'ятник Героям Небесної Сотні (фото)